KOZMETIČKI SALON ZA  ŽENE & MUŠKARCE S BOGATOM TRADICIJOM OD 2004. GODINE

Anticelulit

Šta je celulit?
Celulit je deformitet izražen kod žena gde zbog nagomilavanja masnoće  i  toksina ispod kože,vezivno tkivo slabi  i stvaraju se deformiteti kože koji podsjećaju  na pomorandzinu koru. Od celulita pati čak 90% žena , a uklanjaju ga kozmetičari ,doktori,treneri i drugi stručnjaci. Razloga za nastanak celulita je puno, I ako celulit može biti genetički uslovljen ,najčešći faktori koji ga izazivaju su : nepravilna ishrana,stres,pušenje,nedostatak fizičke aktivnosti kao i tesna odeća ali se najčešće dovodi u vezu sa promenama u telesnoj težini i to, naročito tokom trudnoće,al se može uočiti I kod  mršavica nastanka celulita dolazi usled nagomilavanja masnoće i toksina ispod kože, usled čega vezivno tkivo slabi.

Koža sa celulitom podseća na koru pomorandže i mnoge pripadnice lepšeg pola to prilično opterećuje. Srećom, te je danas moguće naći lek i za to.

Veliki broj različitih vrsta, poput: dobre anticelulit masaže, anticelulit masaže i limfne drenaže, anticelulit masaže sa ultrazvukom i limfnom drenažom, hidro anticelulit masaže, anticelulit elektro masaže, Lpg anticelulit masaža i mnoge druge umnogome poboljšavaju stanje kože, a u većini slučajeva čak potpuno uklone celulit.

Reč-dve o uzroku celulita
Postoje zablude da je celulit samo ženski problem i da počinje u određenim godinama. Istina je da čak i bebe imaju celulit kao i da ga imaju i muškraci. Stvar je samo u tome što  ni jedni ni drugi od celuluita ne prave veliki problem. Žene su sklone ulepšavanju i pogled na celulit  na butinama ne čini baš da se one dive sebi osećaju lepo. A istini za volju, celulit zaista nije privlačan oku.

Šta je i kako nastaje celulit?

To je sloj masnog tkiva koji se nalazi tik ispod kože između fibroznih vlakana koja vezuju mišiće i kožu. Najčešće se javlja celulit na nogama i butinama, zadnjici i stomaku jer tu imamo najviše masnih naslaga. Njegovom pojavljivanju doprinosi loš način života, pre svega loša ishrana i nedostatak fizičke aktivnosti, kao i nedovoljno tečnosti u organizmu.

Često se kao uzrok celulita pominje višak kilograma. Gojaznost i celulit, naravno, idu ruku pod ruku, ali i mršave osobe mogu da ga imaju,  pod uslovom da nisu anoreksične (koje su bukvalno samo kost i koža)  ili profesioalni bodibilderi (koji su kobinacija mišića i kože). U tom slučaju, pored anticelulit masaže, treba primeniti i anticelulit dijetu.

Kakav je celulit?

Postoje 3 stadijuma celulita  – od onog koji je vidljiv samo onda kada kožu stisnete prstima kao što je vodeni celulit, do onog koji je vidljiv golim okom i tvrd na dodir, a koji se naziva fibrozni celulit.

Na pojavu celulita utiče i genetika, a ako ste žensko, celulit na butinama gotovo da vam ne gine. Za razliku od muškaraca, žene u predelu zadnjice i butina imaju najviše masnih naslaga ali i mnogo tanju kožu ispod koje celulit mnogo lakše dolazi do izražaja.

Celulit možda i ne bi bio tako strašan kada bi se to masno tkivo ravnomerno rasporedilo ispod kože da bude glatko. A upravo u tome može da pomogne anticelulit masaža.

Kako se radi anticelulit masaža?
Postoji veliki broj tehnika anticelulit masaže. Ali suština svake od njih jeste da se razbiju te nagomilane naslage u potkožnom tkivu, koje su i dovele do pojave celulita.
Od toga čime se one razbijaju, odnosno rastresaju zavisi i učinak svake od tehnika.

Masaža celulita je efikasna onda kada je radi stručno lice koje zna šta radi. Ova metoda pomaže da se masno tkivo odvoji od kože i da se ravnomerno rasporedi, pa samim tim celulit postane manje vidljiv. Anticelulit tretman direktno utiče na samu površinu kože i stimuliše cikrulaciju. Time se postiže da koža bude zategnutija, da dobije više hranjivih materija iz krvi, da se obnovi kolagen koji utiče na čvrstinu i elastičnost kože, ali i da se kroz kožu izbace toksini zarobljeni u formi celulita. Zato su rezultati masaže dobri, a posebno kada se kombinuju sa adekvatnom ishranom, kremom protiv celulita i vežbama za celulit

Kakve tehnike se koriste kod anticelulit masaže?
Primarna tehnika je ručna. A uzevšii u obzir da tehnika napreduje iz dana u dan, razvijaju se i nove vrste anticelulit masaža. Između ostalih: anticelulit masaža vakumom, anticelulit masaža ultrazvukom, lpg anticelulit masaža. A postoje i kombinovane tehnike, poput anticelulit masaže sa limfnom drenažom, na primer.
Koliko anticelulit masaža je potrebno da bi se postigli rezultati?
Jedan tretman u proseku traje 30 minuta. A obično se rade serije od po 10 tretmana i to 10 dana za redom, a počev od petog ili šestog dana od početka menstrualnog ciklusa. Prvi rezultati vide se već posle mesec dana.

Koliko često – Za postizanje optimalnih rezultata se uglavnom preporučuje najmanje 3 serije od po 10 tretmana.   

Zašto treba primenjivati anticelulit masažu za skidanje sala stomaka?
Stomak – Deo tela koji je na udaru celulita, pored bokova svakako je i stomak. Mada su poželjne i vežbe za zatezanje mišića stomaka, anticelulit masaža stomaka daje vrlo zadovoljavajuće efekte

Da li tokom trudnoće treba primenjivati anticelulit masažu?
Trudnoća – U suštini, anticelulit masaža tokom trudnoće nije preporučljiva.
Trudnoća je vreme velikih promena, a promene u izgledu kože se najviše javljaju. Mnoge žene u ovom periodu razviju celulit i žele da ga se reše. A da li je poželjna anticelulit masaža u trudnoći?

Nikako ne!

Kao što smo rekli, ova masaža oslobođa i masne naslage i toksine zarobljene u telu i oni onda odlaze u krvotok. Tako mogu da dođu i do ploda, što nije preporuka. Iz istih razloga, ne savetuje se da se borite sa celulitom kada dojite bebu. Možete vežbama i zdravom ishranom, ali masaže izbegavajte. Posebno se anticelulit masaža ne preporučuje u prvom tromesečju, kada se telo žene još prilagođava novonastaloj situaciji.

Da li je tokom dojenja preporučljiva anticelulit masaža?
Dojenje – Kao i tokom trudnoće, anticelulit masaža posle porođaja takođe nije preporučljiva. Zapravo je bolje da krenete sa tretmanima kada prestanete da dojite bebu.

Da li je preporučljivo tokom mentstruacije primenjivati tretman anticelulit masaže?
Menstruacija – U prvoj polovini menstrualnog ciklusa hormonski status je takav da olakšava izlučivanje vode i toksina koji se pokrenu pomoću anticelulit masaže, pa se zato i preporučuje da se sa tretmanom počne petog ili šestog dana od početka ciklusa.
Posebno se ne preporučuje anticelulit masaža stomaka u ovom periodu. Generalno nije preporučljivo ni da se ovakav vid masaže radi tokom menstrualnog ciklusa.

Svi savjeti, konsultacije, pregledi i preporuke za dalju njegu su besplatni.

Zašto se ponekad pojave modrice tokom tretmana anticelulit masaže?
Modrice – Iako se ponekad dogodi da se i pojave modrice tokom sprovođenja tretmana, u suštini to ne bi smelo da se dogodi. Zato je važno koga ste odabrali da vam radi masažu. Kvalifikovani maseri znaju da kod svakog novog klijenta moraju da počnu sa najslabijim pritiskom, kako bi izbegli pojavu modrica. Mada se, ponekad čak i njima dogodi da im se klijent požali na jak bol, ali uzrok tome je veča prisutnost celulita u potkožnom tkivu. U suštini, oseća se blagi bol, koji daje osećaj razmrdavanja, a ni u kom slučaju ne sme biti prisutan oštar bol.

Koliko je preporučljiva anticelulit masaža za osobe koje imaju problema sa proširenim venama?
Proširene vene – Ako imate bilo kakav problem sa venama, najbolje je da pokušate da se rešite celulita promenom načina ishrane i vežbanjem, jer anticelulit masaža kod proširenih vena može da ima negativne propratne efekte.

Kakav uticaj ima anticelulit masaža na kapilare?

Kapilari – Isto važi i za kapilare. Ponekad, čak i primena preparata protiv celulita može da dovede do pogoršanja ispucalih kapilara.

Zašto je vežbanje važno tokom tretmana anticelulit masaže?
Vežbanje – Ukoliko niste posebno fizički aktivni, sada je pravi trenutak da to promenite. Uz promene uobičajenog režima ishrane i anticelulit masažu, svakako je najpreporučljivije da se fizički aktivirate, kako biste postigli željeni efekat.

zbegavajte alkohol, cigarete jer truju vaš limfni sistem koji se onda teže bori sa toksinima.
Jedite više svežeg voća i povrća, a manje pržene i prerađene hrane pune štetnih adtiva, veštačkih boja i ostalih stvari koje se u vašem telu gomilaju kao toksini,
Pijte dovoljno vode, budite aktivni, vodite računa o svojoj telesnoj težini i nađite neki dobar program ishrane i vežbanja.
Za to vam ne treba skupa anticelulit masaža u salonu. Dovoljno je da imate minut vremena za sebe !

Koliko dugo treba da traje tretman anticelulit masaže?
Trajanje – Najbolje je uraditi tri seta od po deset dana, pa napraviti pauzu. Dužina pauze zavisi od procene osobe koja vam je radila anticelulit masažu, odnosno od toga kako je vaš organizam reagovao. Ponekad nema potrebe da se ponavlja, ukoliko dobro reagujete, a ponekad je potrebno ponoviti još jedan ili eventualno dva seta tretmana u određenom vremenskom periodu.
Koliko je potrebno vremena da se vide prvi rezultati anticelulit masaže?
Rezultati – Rezultati su mahom vidljivi već posle desetak dana, kod pojedinaca. A sigurno su vidljivi po završetku seta tretmana, odnosno posle mesec dana.

Zašto je preporuka važna u izboru salona za anticelulit masažu?
Preporuka – Najbolje je, ako je moguće da vam anticelulit masažu, odnosno osobu koja se ovim bavi preporuči neko u koga imate poverenja i ko se već uverio u kvalitet rada. Tako ćete izbeći sve moguće neprijatnosti i vaše nezadovoljstvo određenim tretmanom.

Što se vrste tretmana tiče, najbolje je da poslušate preporuku stručnjaka.