KOZMETIČKI SALON ZA  ŽENE & MUŠKARCE S BOGATOM TRADICIJOM OD 2004. GODINE

Depilacija

Depilacija dlačica može da se izvrši toplim i hladnim voskom, a klijenti koji se odlučuju za hladan vosak to čine prvenstveno iz higijenskih razloga i zbog visoke temperature voska. Ukoliko depilaciju obavlja stručno lice i to kvalitetnim voskom, ne može da dođe do opekotina i povreda kože tokom procesa rada. Depilacija hladnim voskom prilikom povlačenja trake često dovodi do kidanja dlake, a na bikini zoni može doći do stvaranja podliva jer je koža tu izuzetno tanka, dok se kod depilacije toplim voskom to gotovo nikad ne dešava. Dakle, metoda za koju se odlučite samo je stvar vašeg izbora, ali moje dugogodišnje iskustvo rada sa toplim voskom kaže da je on definitivno bolji. Danas je tehnologija pravljenja toplih voskova znatno poboljšana, njihova temperatura je prijatna za kožu i nije iritirajuća, a dodavanjem raznih boja i aroma postali su i atraktivniji nego ranije kada se koristio samo braon vosak. Depilaciju treba raditi jednom mesečno. To je dovoljno dug vremenski period tokom kojeg bi trebalo da izrastu sve dlačice i omoguće uspešnu depilaciju.

Postoje specijalni voskovi koji su namenjeni za depilaciju nausnica i za osetljivu kožu. Veoma je važno u slučaju ako je koža osetljiva, odmah nakon depilacije namazati je hidrociklinom kako se ne bi stvarale bubuljice. S druge strane, ukoliko vam je čupkanje obrva pincetom bolno, moguće je višak dlačica i sa tog mesta ukloniti voskom za osetljivu kožu. Koža na bikini zoni i ispod pazuha izuzetno je tanka i osetljiva, pa se na tom području nakon depilacije javlja crvenilo i peckanje što se rešava nanošenjem talka ili kreme za smirenje iritacije.

Svakako, depilacija je bolje rešenje od prostog brijanja jer se depilacijom uklanja i koren dlake a ne samo površinski sloj. Takođe, vrši se piling kože čime se uklanja površinski sloj a urastanje dlaka je minimalno. Redovnom depilacijom se slabi koren dlake, same dlake rastu tanje i svetlije. Sam tretman se u zavisnosti od brzine rasta dlačica obavlja na 3-5 nedelja.

Depilacija toplim voskom

Depilacija toplim voskom je najzastupljenija vrsta depilacije. Na ovaj način se uklanjaju najkraće i najtanje dlačice veoma uspešno.

Vosak se zagreva na oko 60 do 70 stepeni i nanosi se na kožu u pravcu rasta dlake, a zatim se prohlađen skida s kože brzim potezima. Na ovaj način dlačice se odlično skidaju jer ih vosak izvlači iz korena. Depilacija toplim voskom je idealno rešenje za trajne rezultate koji uspešno otklanjaju problem urastanja potkožnih malih dlačica. Toplina voska omogućava dermi da se opusti i da uđe u folikule, te se dlačice čupaju iz korena bez kidanja.

Topla deplilacija se ne preporučuje osobama sa proširenim venama i kapilarima.

Depilacija hladnim voskom

Depilacija hladnim voskom je brz i veoma efikasan način da se brzo oslobodite dlačica. Ukoliko na ovaj način otklanjate malje bićete mirni barem dve do tri nedelje.

Postupak uklanjanja neželjenih dlačica tretmanom depilacije hladnim voskom se radi tako što se nanese tanak sloj voska u pravcu rasta dlake, a zatim se kozmetička traka za depilaciju koja se nalepi na naneti sloj voska malje čupaju u suprotnom pravcu od rasta dlake. Na ovaj način dlaka se čupa iz korena, a koža nakon kratkog vremena postaje lepa i glatka.

Redovnom primenom ovog tretmana dlake se proređuju, a koren postaje sve tanji.

U početku depilacija može da bude bolna ukoliko je prvi put radite ili ako ste se do sada koristili samo brijač za uklanjanje neželjenih malja. Nakon nekoliko tretmana, najčešće od 5 do 6 depilacija hladnim voskom, koren znatno slabi i depilacija postaje gotovo bezbolna.

Depilacija hladnim voskom ni na koji način da ošteti kožu. Pre depilacije bitno je da koža bude čista i suva, odnosno da se pre depilacije ne maže mlekom za telo ili nekim drugim sredstvom za negu kože. Nakon depilacije kozmetičar nanosi losion posle depilacije uz pomoć kojeg se znatno umiruje koža i istovremeno ublažava crvenilo.

Prednost ove depilacije je besprekorna higijena, jer se vosak nakon svake depilacije baca zajedno sa trakama. Depilacija hladnim voskom naročito se preporučuje osobama osetljivim na visoke temperature.

Tretmanom depilacije hladnim voskom možete ukloniti neželjene dlačice  sa nogu, ruku, prepona, nausnica i obrva.

Svi savjeti, konsultacije, pregledi i preporuke za dalju njegu su besplatni.

U našem kozmetičkom  možete se opredeliti za hladnu ili toplu depilaciju u zavisnosti koji deo tela je u pitanju. Za svaki deo tela preporučuje se odeđeni način depilacije, ali izbor je samo na Vama.

  • Depilacija nogu: Za depilaciju nogu preporučuje se hladna depilacija, jer se trake za hladnu depilaciju koriste samo jednom i tako se mogućnost infekcije i crvenila smanjuje na minimum. Hladna depilacija ima najviši stepen sigurnosti i sterilnosti.
  • Depilacija ruku: Kada je depilacija ruku u pitanju nikako se ne preporučuje da se dlačice na njima uklanjaju žiletom, već isključivo voskom, koji će učiniti da one budu sve slabije i ređe vremenom, ukoliko za njihovo uklanjanje koristite vosak. Preporuka je da izaberete hladnu depilciju, ali izbor je samo na Vama.
  • Depilacija nausnica: Iako hladan vosak deluje kao logično rešenje, za depilaciju nausnica najbolje je koristiti topli vosak jer je nežniji i manje lepljiv.
  • Brazilska depilacija: U kozmetičkom salonu MAJA možete uraditi detaljno odstranjivanje svih dlačica u intimnoj regiji, poznato pod nazivom brazilska depilacija.
  • Depilacija lica: Pre depilacije lica morate znati da je koža na licu veoma osetljiva i da treba biti oprezan. U suprotnom, može doći do iritacije kože i do alergijskih reakcija. Vosak je jedna od najpopularnijih metoda depilacije.
  • Depilacija pazuha: Depilacija pazuha mlakim voskom takođe je veoma bolna, ali traje izuzetno kratko, jer je reč o maloj površini. Rezultati ove metode su dugotrajni, a dlačice se, zahvaljujući njoj, značajno proređuju. Depilacija pazuha voskom ne može se lako uraditi na sopstvenoj koži, jer je reč o području kojem je teško pristupiti, a osim toga, sve biste morali da radite jednom rukom. Zato je najbolje ovu uslugu potražiti u salonu.